Ontdek Amstelzijde

1 straat, 6 restaurants, 100% genieten

SAAM Restaurant

SAAM Restaurant is het allereerste restaurant aan de Amstelzijde te herkennen aan het glazen huisje. Op 9 november 2022 opende SAAM Restaurant zijn deuren op deze historische plek aan de Amstel.

SAAM staat voor: South Africa-AMstel. Maar ook voor ‘samen’ in het Zuid-Afrikaans. SAAM wil laten zien dat het ook anders kan, en misschien wel moet. Met een ongedwongen sfeer, lekker eten en goede wijn met de juiste aandacht van het team. Het team van SAAM Restaurant heeft een duidelijke visie voor ogen en heeft aan ervaring geen gebrek. De keuken staat onder leiding van executive chef Margot Janse en wordt aangestuurd door chef Jasper Hermans. Daarnaast staat er een team van top sommeliers klaar, bestaande uit Koen van der Plas en Jet Rijkers, om de gasten van SAAM Restaurant te voorzien van de mooiste wijnen.

Het restaurant

Wijn en spijs

Het menu bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken, met uitsluitend pure en eerlijke seizoengebonden producten. De Zuid-Afrikaanse invloed zie je vooral terug in gebruik van kruiden en specerijen. Op de wijnkaart wordt er speciale aandacht gegeven aan de mooiste wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Daarnaast is er ook een rijk scala aan Europese wijnen te bestellen, best of both worlds dus. De smakelijke gerechten worden gecombineerd met heerlijke wijnen.

De sfeer

Bij SAAM restaurant geniet je van een ongedwongen restaurantbeleving met persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid, waarbij de formele sfeer achterwege is gelaten. Het restaurant beschikt over 48 couverts op de begane grond. Waaronder een Chef’s Table voor 10 personen, die het beste zicht biedt op de bereiding van de culinaire verrichtingen door de chefs. Daarnaast is er ook gedacht aan gasten die graag SAAMenkomen aan de bar. SAAM restaurant heeft namelijk een bovenbar met 20 plekken. En in de zomer een terras, met aanlegplek voor de boot, met 30 plekken.

Waarom je naar SAAM Restaurant moet komen:

  • Een avond ongedwongen genieten van unieke geregte.
  • Modern Europese keuken met Zuid-Afrikaanse invloeden en bewust gekozen lokale ingrediënten.
  • Bijzondere wijnkelder en delen graag onze passie voor wijn met onze gasten.
  • Onze bar op de bovenverdieping met een prachtig uitzicht over de Amstel.
Op de kaart

Bij wie wil je reserveren?

Saam
Brasserie Paardenburg
India Port
Ron Gastrobar Indonesia
Café Restaurant Heisa
Loetje aan de Amstel